Motivatie coaching

Herken je dit?

 • je weet niet wat je motiveert, je vindt alles wel leuk

 • of je hebt juist nergens zin in

 • je voelt je minderwaardig of niet succesvol in werk, relatie of vriendschappen

 • het weekend is leuk maar doordeweeks blèh, of andersom

 • je loopt daar iedere keer tegen hetzelfde probleem aan

En misschien:

 • gun je jezelf niet de tijd om met een coach aan een tafel te zitten

 • wil je niet alleen praten, maar wil je ook ervaren

 • en vind je het fijn om daarin begeleid te worden?

Want je wilt nu eindelijk

 • gemotiveerd leven en werken

 • lekker in je vel zitten en trots op jezelf kunnen zijn

 • doen wat je wil met respect voor anderen, maar het maakt je niet uit wat ze ervan zeggen

 • doordeweeks net zo’n lol hebben als in het weekend

 • maar je weet niet hoe?

Dan is Actie-coaching iets voor jou !!!

In deze nieuwe vorm van coaching gaan we niet alleen in gesprek, maar wordt je ook praktisch begeleid naar de verandering. Als het nodig is krijg je praktische opdrachten mee naar huis, zodat je ontdekt wat je wil en weet wat je tegenhoudt om in actie te komen. En als het nodig is, neem ik je mee naar dat wat je motiveert.

Samen zorgen we er voor, dat je het lef hebt om het avontuur de volgende keer zelf aan te gaan!

Wat is dat dan?

Actie-coaching is een combinatie van fysiek en mentaal bezig zijn. We kiezen hierbij een activiteit die je prettig vindt. Dat kan bijvoorbeeld toeren, fietsen, wandelen of varen zijn, maar het kan niet gek genoeg zijn: rugby om jezelf te confronteren of tijdens het bouwen van een boomhut voor de kids kan ook. Tijdens de activiteit wissel je van gedachten. En of je wilt of niet, door de lichamelijke activiteit voer je het gesprek anders. Openhartiger. Diepgaander. Effectiever.

Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten denkbaar die hier geschikt voor zijn. Die keus maak je zelf, in overleg.

Voorbeelden van actie-coaching:

We gaan wandelen in het bos en je krijgt daar alle ruimte om te bespreken waar je tegenaan loopt. Je hebt het helemaal niet naar je zin op je werk en je wilt wat anders, maar weet niet wat. Je vind alles wel leuk. Ik wijs je op de dingen die je over het hoofd ziet, maar wel degelijk van belang zijn en je krijgt opdrachten mee naar huis om erachter te komen waar je voor gaat. Je voelt je thuis onder de mensen dus de volgende keer zien we elkaar op een terrasje en bespreken we de opdrachten. Na enkele sessies blijkt tijdens het rondrijden in een sportauto dat je graag les in techniek zou willen geven aan jongeren op middelbare scholen.

Of je houdt van wandelen. Prima: er is altijd wel een omgeving te vinden die voldoende inspireert om een mooie route uit te zetten. Terwijl de meters onder je voeten verdwijnen, zul je merken dat je ook los komt van je eigen wereld. Je ziet je horizon verruimen, bij elke bocht in de route!

Voor wie?

 1. Actie-coaching is vooral geschikt voor mensen die zich minder gemakkelijk uiten of zich geremd voelen in de situatie dat het ‘moet’: in een spreekkamer, samen op een stoel of in een fauteuil.

 2. Voor mensen voor wie coaching uiteindelijk ook een prettige ervaring mag zijn. Tijdens het sporten werk je bijvoorbeeld meteen aan je conditie en je bespaart tijd om naar een sportschool te gaan of om zelf actief te gaan worden.

 3. Voor mensen die activiteiten willen combineren met een coachingssessie.

Actie-coaching is dus drie vliegen in één klap: tijd besparen, actief bezig zijn en vóóral je mentaal verder ontwikkelen.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE