Single Blog

Wil je de beste waardering? Volg je passie…

Eén van de fijnste dingen in het leven is wanneer je het gevoel hebt gewaardeerd te worden, maar de waardering krijgen gaat niet vanzelf. Kort gezegd: je krijgt geen waardering als je het niet in eerste instantie van jezelf krijgt.

Ik heb vroeger een technische studie gekozen die me de veiligheid van werk en daarmee van inkomen gaf. Met het diploma kreeg, zou ik altijd werk krijgen en dat kreeg ik ook. Maar ik ging op die manier voor de veiligheid die geld me gaf en daarvoor deed ik vaak werk waar ik niet van hield, waar ik geen waarde aan hechtte. Op die manier verdiende ik mijn geld.

Now, get ready for some action, want dit is hoe ik heb geleerd mijzelf en mijn verleden te waarderen. En met dat in the pocket kan je met rust, plezier en vertrouwen naar de toekomst kijken.

Ieder moment van de dag maak je keuzes en heb je een keuze. Je kan kiezen voor het geld of je kan kiezen voor datgene waar je van houdt. Om te bereiken wat je wil, moet je het geen probleem vinden om er geen geld mee te verdienen. Doe waarvan je houdt, wat het ook is.

Als anderen zien dat je niet van het werk houdt, dan voelen ze dat, merken ze dat. Je werk is dan minder, de samenwerking is dan minder, je resultaten zijn dan minder.

En als je dan je baan verliest, dan verlies je geld en heb je niets.

Wanneer je er voor kiest je passie te volgen, dan maakt het niet uit of je geld verdient of niet. Want je hebt altijd je passie en bent daar gelukkig mee. De uitdaging daarin is dat het jaren kan duren voordat je werkelijk je geld ermee kan verdienen. En daarom gaan de meeste mensen door het leven zonder hun ware potentieel te gebruiken.

Echter, de beste investering die je in jezelf kan doen is niet je potentieel toe te dekken, maar te ont-dekken; de lagen van negatieve overtuigingen van je kerntalent af te nemen, dat talent te accepteren en daar vervolgens voor te gaan. Oftewel, alle aspecten weten die je motiveert en niet gaan voor een baan die je alleen geld oplevert terwijl je je niet goed voelt bij de organisatie, of met mensen moet samenwerken waar je je niet prettig bij voelt.

Je wilt iedere morgen opstaan en werk doen waar je je goed bij voelt. En het hoeft niet de baan te zijn die je over 10 jaar nog steeds hebt, maar wanneer je op dat pad zit waarbij je je hart volgt, zal je zoveel leren, precies datgene dat je ook wilt leren. Niet omdat je er een diploma voor krijgt, maar omdat je van binnenuit wilt weten hoe het zit. Omdat je er anderen mee kan helpen, waardoor je een goed gevoel krijgt. Of die hulp nou is het geven van goede zorg, of heerlijk dansbare muziek, dat maakt niet uit!

En de ironie is dat de waardering en daarmee het geld dan werkelijk naar je toe komt.

Er zijn meerdere wegen om te ontdekken die je bent en wat je wilt. Ik heb er vele bewandeld zoals NLP, hypnose (enorm krachtig), maar de meest waardevolle manier voor mij is ayahuasca gebleken. Ayahuasca helpt enorm bij het ont-dekken van wie je wérkelijk bent. De JIJ zonder toeters en bellen, die zich niet mooier, liever, strenger of stoerder hoeft te maken om van gehouden te worden. Die niet iets hoeft te bereiken omdat de buitenwereld dat van je verwacht, maar omdat je dat zelf wilt. Omdat dat je passie is.

En dan kan je die passie volgen in plaats van jezelf de vraag te stellen hoe je geld kan verdienen. Want vaak is die vraag gekoppeld aan negatieve overtuigingen zoals:

“dan moet ik daar hard voor werken”, of

“het is nou eenmaal niet leuk om geld te verdienen”

en dan wordt het automatisch niet leuk om het geld te verdienen. En dat straal je uit naar je omgeving, waardoor het meer moeite zal kosten gewaardeerd te worden.

Waarderen komt van waarde eren. Wanneer jij de waarde niet eert van dat wat je geeft, dan kan de ander die waarde er ook niet van eren! Wanneer je houdt van datgene wat je geeft, dan straal je dat uit. Je geeft de ander energie en die waarde wordt geëerd. Ga niet voor het papieren geld of het papiertje na de studie. Volg je droom en hou van dat wat je geeft. Houdt dat in dat je daarvoor een diploma moet halen? Prima, ga daar dan voor! Want zo bereik je je droom!

Veel mensen leven gewoon hun leven. Ze doen hun ding en zijn daar tevreden mee. Wanneer je iets wilt achterlaten voor jezelf, wil terugkijken op je leven en daar trots op zijn, niet het gevoel hebben dat je spijt hebt wanneer je als bejaarde terugkijkt op je leven, zorg dan dat je de dingen doet die je zin geeft.

Wanneer datgene wat je zin geeft spannend is om te doen, dan zit je helemaal op het juiste pad. Dan is het buiten je comfortzone en daar zit de groei. Wanneer je dat doet, kan je weer met meer trots terugkijken op je leven. Het moet ook niet té spannend zijn, want dan is de stap te groot en kan het frustrerend worden. Maar ook niet te klein, want dan valt het groeien niet eens op. Zorg ervoor dat de stappen groot genoeg zijn om te groeien en klein genoeg om er een heerlijk gevoel van te krijgen. Dat het leuk is.

En het maakt niet uit wanneer het fout gaat. Je hoeft maar één keer succes te hebben en ervaren dat je het kan. Dan is dat iets dat je meeneemt voor de rest van je leven.

Je ontvangt pas iets wanneer je iets geeft. Dat is de law of attraction. Kennis vergaren is daarom belangrijk om iets te kunnen geven dat veel waard is voor een ander. Als je hetzelfde geeft als wat iedereen je kan geven, dan zal je hetzelfde krijgen als wat iedereen je geeft. Dus het is belangrijk om te investeren in kennis en vaardigheden die passen bij wat je zin geeft.

Maar bij sommigen blijft het daarbij. Die hebben het erover, volgen training na training, lezen boek na boek, blijven hun website aanpassen en nemen nooit de tijd om anderen te helpen. Op die manier geef je nog helemaal niets aan een ander. Kennis opdoen is dus zeker belangrijk, maar je ontvangt pas geld wanneer je die kennis en ervaring ook laat zien. Als je meer wilt krijgen, werk dan meer, geef dan meer.

Laat je hulp daarom zien, want alleen dan kan iemand je hulp ontvangen. Of het nou via internet is of face-to-face, zorg dat je gezien wordt. Kijk maar eens op de markt naar de beste markt-verkoopman of -vrouw. Dat hoeft niet de knapste te zijn, maar is degene die zich op een positieve manier het meeste laat horen, zorgt dat hij of zij gezien wordt. Die kan jong of oud zijn, lelijk of knap, dik of dun, bruin of wit, het maakt niet uit. Maar de schuchtere, verlegene die zich achter de meloenen verstopt, zal minder meloenen verkopen dan de geziene en gehoorde marktverkoper.

Iemand zij eens: “als je al het geld van de wereld verdeeld over iedereen op aarde, dan zou het zo weer terug in dezelfde broekzakken belanden”. Succes is iets wat je aantrekt, niet wat je navolgt. Dus in plaats van achter succes aan te gaan, werk aan je zelf. Ontdek wie je bent, wat je wilt en doe dat vervolgens ook.

Je hebt frustratie wanneer er iets anders gebeurd dan je verwacht en dat erg vindt. Dat is echter het risico van iets ondernemen, iets doen, dat het een andere uitkomst heeft dan je van tevoren had bedacht. Maar zelfs wanneer je vanavond naar de kroeg gaat samen met je vrienden, zelfs dan weet je de uitkomst niet. Zelfs dan weet je niet wat er allemaal gaat gebeuren. Het beste dat je kan doen is er zélf voor te zorgen dat je het naar je zin hebt. De leiding te nemen over je eigen plezier. Doen wat je leuk vindt zodat je trots op jezelf kan zijn omdat je het geprobeerd hebt.

De gebeurtenissen zijn áltijd anders dan je van tevoren verwacht en precies zo is het leven. Net als Forrest Gump zei: “Life’s just like a box of chocolate, you never know what you’re gonna get”. Wees dan ook niet teleurgesteld wanneer je een verkeerd chocolaatje pakt. Leer ervan, pak die niet meer, en geniet van de volgende.

Hou je niet bezig met verwachting, maar met waardering. Waardeer het resultaat. Als het niet een lekker chocolaatje was, dan was het een hele goede les en hoe viezer het chocolaatje, hoe beter de les!

De media en commercie hebben met succes onze aandacht verlegd naar het vieze chocolaatje: ons land is goed, dat andere is fout en strakke huid op je veertigste is goed, rimpels zijn fout. De aandacht is op die manier naar de verschillen gegaan in plaats van naar de overeenkomsten. Want we willen allemaal liefde, waardering en vrijheid. Dat we andere manieren om daar te komen, dat is alleen maar goed. Dat maakt ieder van ons uniek en speciaal.

Wat je geeft, krijg je terug. Geef je waardering, dan krijg je waardering. Geef je geluk, dan krijg je geluk.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Zo ook bij het achterhalen van wat je diep vanbinnen wilt doen met je leven. Jouw passie.

Op woensdag 1 maart van 20.00 – 21.30 geef ik een informatie avond over ayahuasca (meer over ayahuasca te vinden via deze link). Locatie: Boerderij de Pekhoeve, Dorpstraat 92, Ulvenhout.

Dit kan een hele waardevolle avond zijn voor mensen die zo veel dingen wel leuk vinden en daardoor door de bomen het bos niet meer vinden. Maar zéker ook interessant voor degenen die al zoveel geprobeerd hebben en het allemaal niet meer weten.

Inschrijfkosten bedragen €10. Je mag gratis een bekende meenemen.

De eerste 5 aanmeldingen zijn gratis!

Aanmelden via: info@stendert.nl of 06 – 1775 2782

Delen mag!

 

 

Comments ()

Post a Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE